EĞİTİMDE KODU GAME LAB




KODU GAME LAB


Bu yazımda sizleri , öğretici, eğlenceli, tatlı mı tatlı bir yazılımla tanıştırmak istiyorum. KODU GAME LAB.

6 ile 18 yaş arası çocuğu olan anne ve babaların çocuklarının sınırsız oyun oynamalarından ne kadar muzdarip olduğunun farkındayım. Özellikle inovasyonun çok sık konuşulduğu bugünlerde çocuklarımızı tüketen değil de, üreten konumuna getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun en iyi yollarından biride tabi ki Kodu Game Lab yazılımıdır.



kodu game lab ile ilgili görsel sonucu

Kodu Game Lab, çocuklarımızı oyun oynamaktan çok, oyun tasarlamaya yönlendiren bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor. Renkli ara yüzü ve eğlenceli araçları ile çocukların favorisi konumunda.



kodu game lab ile ilgili görsel sonucu



Peki, Kodu Game Lab Nedir?

Microsoft ve XNA Game Studio tarafından çocukların programlama becerisini geliştirmek ve oyun tasarlayarak programlamanın temelini atmalarını sağlayan bir yazılımdır.

Kodu Game'in Çocuklarımıza Kazandırdıkları Nelerdir?


  • Kendine özgü yaratıcı oyunlar geliştirebilir.
  • Problem çözme ve analitik düşünme becerisini geliştirir.
  • Tasarladıkları oyunları online ortamda paylaşabilir ve özgüveninin artması sağlanabilir.
  • Her zaman savunduğum bir gerçek var ki ; hayal kurmak, oyun tasarlamak kadar ciddi bir iştir. Tabi ki hayal kurmayı ve üretmeyi teşvik eder.
  • Oyun oynamaktan sıyrılşıp, üreten konumuna geçerler.

Kodu Game Lab'ı Bilgisayarımıza İndirme

Kodu'yu bilgisayarımıza sorunsuz indirilip, çalışabilmesi için Windows XP ve üzeri bir işletim sistemine sahip olmamız gerekiyor. Ayrıca üzülerek söylemeliyim ki, Linux ve Mac desteklemiyor.
www.kodugamelab.com adresine girdikten sonra sol üst köşedeki yeşil üstüne beyaz yazılı "GET KODU" linkine tıklayarak indirebilirsiniz.






Son olarak, eğer çocuklarınızın teknolojiyi kullanma sürelerinin verimli geçmesini sağlamak istiyorsanız. Kodlama ve buna benzer programlara yönlendirerek işe başlayabilirsiniz.
                                                                                                                             Sevgiyle Kalın.

Yorumlar