YAZ TATİLİNDE ÇOCUKLAR İÇİN KODLAMA ETKİNLİK SİTELERİ VE UYGULAMALARI

Evet! Karneler alındı. Büyük tatile çocuklarımız başladılar bile. Çocuklarımızın dinlenmesi ve yeni bir döneme enerjik başlamaları için tatil ne kadar gerekli olsa da, bu kadar uzun bir tatili kendilerine faydalı geçirmeleri de çok önemli. Sabah kalktıkları saatten itibaren tablette ve telefon uygulamalarında vakit geçirmeleri onları dinlendirmeyecek aksine hantallaşmalarına ve enerji kaybetmelerine de yol açacaktır. Biz ebeveyn olarak onlara yol gösterici olmamız adına; çocuklarımıza bir plan ve ya bir çizelge çıkartabiliriz. Bu çizelgelere geçtiği yılda öğrendiği derslerin tekrarını koyabileceğiniz gibi, satranç, puzzle, bisiklet, resim, atık maddelerden tasarım, lego ve ya benzeri aktiviteleri de sıralayabilirsiniz. Eğer çocuğunuzu tabletten ve ya telefondan alamıyorsanız; diğer bir yöntem de ona faydalı olabilecek kodlama uygulamalarını yükleyebilirsiniz. 3 ay boyunca ara ara yapabilecekleri uygulamaları sizin için hazırlıycam.

Haziran ayında, hem dinlenebilecekleri, hem de eğlenerek kendilerini geliştirebilecekleri kodlama uygulama ve etkinlikleri sizin için sıraladım.

THISISSAND 

Thisissand, çocukların 5+ yaştan itibaren eğlenerek vakit geçirecekleri bir internet adresi, aynı zamanda mobil uygulaması da mevcut. Siteye masa üstü bilgisayardan veya diz üstü bilgisayar kullanarak girdiğinizde, çocuğunuzun mouse ile kullanmasına özen gösterin. Çünkü, bu uygulamada önemli olan çocuğumuzun renkli çalışmalar yapması değil, el-göz koordinasyonunu kullanabilmesidir.

thisissand ile ilgili görsel sonucu


Code.org, 7'den 70'e herkesin hoşuna gidebilecek bir adres ve çocuğunuz için bir çok kodlama kursları da mevcut. Aynı zamanda ücretsiz.

İlgili resim



Weavesilk, inanılmaz güzel bir uygulama. Çocuklarınızın hoşuna gideceğine çok eminim. Aynı şekilde mouse yardımıyla yapmaları çocuklarınızın için uygun olacaktır.

İlgili resim

SCRATCH ve SCRATCH JR

Scratch ve Scratch Jr, 5+ yaş çocukları için kodlama programının babası diyebiliriz. Kodlamanın adımlarını ve karşılaştıkları problemleri nasıl çözeceklerine dair bir çok kazanımı eğlenerek öğrenecekleri bir uygulamadır. 

scratch ile ilgili görsel sonucu

Daha bir çok uygulama ve internet siteleri mevcut. Haziran ayında gerçekleştirebilecekleri uygulamaları deneyebilirsiniz. Temmuz ayında yapabilecekleri uygulamalar için de yine takipte kalın. Sevgiler.

Yorumlar