FIRST LEGO LEAGUE JR


FIRST LEGO LEAGUE JR KIBRIS (FLL JR)


Her yıl düzenli bir şekilde Dünyanın her yerinde farklı zamanlarda ve şehirlerde gerçekleşen First Lego League Jr turnuvası, bu yıl Türkiye'den sonra Kıbrıs ayağını gerçekleştirdi.





Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu, Kodlama ve robotik dersi kapsamında yapılan etkinlik grubundan 2 takım ile FLL Jr etkinliğine katıldı. 4 Mayıs 2019, Cumartesi günü English School of Kyrenia'da Bilim Kahramanları Derneği ve Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi ortaklığında gerçekleşen etkinlikte adeta Doğa rüzgarı esti. Öğrenciler "Ay Üssü" görevini yaptıkları çalışmalarla tamamlayıp Jüri üyelerine sundular. Herkesi kendilerine hayran bırakan bu takımlar gerçekten görülmeye değerdi. 



Robocyp grubunu temsil eden; Türkinaz KILIÇ, Enis Ateş AYLANÇ, İsmail SÖNMEZ ve Hasan Hüseyin BİTİRİM "Usta Yazılımcı Ödülü " alırken; San Şadan UYARAN, Selin KARAKAYA, İsmail Eren MİDEM ve Tuğra HATAY "Olağanüstü Takım Çalışması Ödülü" nü almaya hak kazandılar.




Gerçekten şunu söyleyebilirim ki; bu güzel program sayesinde çocukların analitik düşünme, hayal kurma, iş birliği ve grup çalışması yapma, sıralı düşünme yetenekleri gelişiyor. Bunun yanında da tabi ki sunum becerisi ve sunarken kazandıkları öz güven ise paha biçilemez.  Bütün emeği geçen ve projelerine sevgilerini koyan öğrencilerimi yüreklerinden öpüyorum. 







Yorumlar